La Policia Nacional desarticula un grup delictiu que es dedicava a donar 'estirades' i cometre robatoris amb força a Palma de Mallorca

En la 'Operación Biberón' s'ha detingut a 5 delinqüents: quatre menors i un major d'edat / Actuaven especialment a les zones de Son Gotleu, Plaza Espanya i Es Molinar

01-07-2015

Banner del portal de transparencia

La Policia Nacional va iniciar una recerca en el mes de gener arran de la comissió de diversos robatoris amb violència comesos sobre transeünts, especialment a nois joves i dones.

Per les gestions inicials que es van dur a terme es va barrejar la possibilitat que es tractava del mateix grup organitzat. La tècnica utilitzada era molt poc comú lloc que acusaven falsament a les víctimes de portar un telèfon que els pertanyia i, enmig de l'embolic que preparaven, començaven a copejar a les víctimes, intimidant-les amb armes blanques i acabaven sostraient els efectes de valor que portessin.

La violència exercida era gratuïta i en ocasions, desmesurada, arribant fins i tot en una ocasió a fracturar-li la mandíbula a una víctima.

Els menors actuaven a peu o en bicicletes i seleccionaven a les víctimes, majorment dones que parlaven amb els seus telèfons mòbils, o que portaven les seves bosses agafades de l'espatlla, als quals donaven una forta estirada i en el cas que aquestes aconseguissin evitar-ho, rebien puntades i empentes. Les zones d'actuació eren preferentment de Son Gotleu, Plaza Espanya i És Molinar.


Àrdues perquisicions

A mitjan mes de maig, i després d'àrdues perquisicions policials, es va aconseguir identificar als integrants de la violenta banda. I fruit d'això, es van ser obtenint proves concloents de la seva participació en els fets i de la manera d'actuar, esbrinant que a més dels robatoris amb violència, eren autors d'altres modalitats delictives, dedicant-se a la substracció de ciclomotors, bicicletes, robatoris amb força en interior de vehicles i robatoris amb força en domicilis.

En aquest últim tipus de delicte, els robatoris amb força en domicilis, accedien per la façana, mitjançant escalo i sostreien de l'interior preferentment gàbies amb ocells, caderneres o mulats, dels quals s'apropiaven o eren venuts.

En el matí de el 30 de juny es va dur a terme la fase operativa, realitzant-se set registres domiciliaris simultanis aconseguint intervenir nombrosos efectes: 5 navalles, 1 pistola elèctrica, 50 telèfons mòbils, 10 tabletas, iPads, ordinador, 3 mini motos, 8 bicicletes, nombroses targetes micro sd, plaques de matrícula, rellotges, ulleres de sol, 9 ocells i 16 gàbies, comandaments de garatges, entre molts altres efectes intervinguts, així com un vehicle que era usat per al trasllat d'alguns dels integrants a la zona de Magaluf, on es dedicaven a localitzar turistes en estat d'embriaguesa dels quals s'apropiaven de tot el que portessin de valor en aquest moment.

La Comissaria de Districte Centro ha culminat la desarticulació d'aquest grup detenint a quatre menors de 15 anys d'edat i un subjecte de 19 anys. Se'ls acusa de diversos delictes de robatoris amb violència, robatoris amb força en vehicles i domicilis, lesions, furts.....

Fins avui s'han esclarit 30 robatoris amb violència per la modalitat de la 'estirada' i uns 6 robatoris amb força en domicili, però es continua en contacte amb Guàrdia Civil per si en les seves demarcacions també haguessin dut a terme fets similars.